homecontactkennisbankinloggensitemapzoeken  
vorige pagina pagina afdrukken
nzv uitgevers

Auteurs

...

Prof. dr. Klaas Spronk, hoogleraar Oude Testament aan de Protestantse Theologische Universiteit te Kampen. Zie: Weblog Klaas Spronk.

 

Prof. dr. Friedhelm Kraft, Rector van het Godsdienstpedagogisch Instituut te Loccum (Duitland). Zie: site Religionspädagogisches Institut Loccum.

 

Thea Endedijk – Griffioen, opleidingsdocente en muziekpedagoge aan de Hogeschool Iselinge te Doetinchem.

 

Dr. Henk Kuindersma, wetenschappelijk medewerker praktische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Kampen.

 

Drs. Johan Valstar, senior lerarenopleider en vakdidacticus voor het godsdienstonderwijs aan de Pabo van de School of Education van de Christelijke Hogeschool Windesheim.

 

Kernredactie:

Drs. Johan Valstar is werkzaam als senior lerarenopleider en vakdidacticus voor het godsdienstonderwijs aan de Pabo van de School of Education van de Christelijke Hogeschool Windesheim. Als promovendus van de VU-Windesheim richt hij zich op de innovatie van het godsdienstonderwijs in de basisschool en de lerarenopleiding. Hij was onderwijsredacteur van Windesheim Magazine en tevens lid van de redactie van het Tijdschrift voor Lerarenopleiders (VELON) en het Godsdienstpedagogische Tijdschrift VOORWERK. Thans is hij medevertegenwoordiger van de Nederlandse sectie in de European Association of World Religions in Education (EAWRE). Hij maakt eveneens deel uit van het Internationale Netwerk Kindertheologie.

 

Dr. Henk Kuindersma is wetenschappelijk medewerker praktische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Kampen en docent godsdienstpedagogiek en vakdidactiek godsdienstonderwijs aan de HBO – Theologie van de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Hij promoveerde op het proefschrift Godsdienstige communicatie met kinderen door symbooltaal (1998). Hij was eindredacteur van VOORWERK, tijdschrift voor godsdienstige vorming en publiceert in tijdschriften en bundels over onderwerpen op zijn vakgebied. Hij maakt tevens deel uit van het Internationale Netwerk Kindertheologie.