homecontactkennisbankinloggensitemapzoeken  
vorige pagina pagina afdrukken
nzv uitgevers

‘De Wereld van de Bijbel’

...
De wereld van de Bijbel.jpg

Auteur: Paul Lawrence

Uitgeverij Kok (2007)

ISBN:9789043513647

Prijs bij bestelling via Internet: 25 Euro.

Info

De wereld van de Bijbel is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en van de Bijbel. Gebaseerd op de allerlaatste historische en archeologische vondsten worden de belangrijkste gebeurtenissen uit het Oude en Nieuwe Testament beschreven.

 

Dit boek beschrijft de wereld van de Bijbel vanaf de reis van Abraham naar Kanaän tot aan de apostel Paulus en het ontstaan van de eerste gemeenten. Tussendoor worden er bepaalde gedeelten uitgelicht en nader bekeken, zoals de volken en talen in de tijd van de Bijbel, het klimaat, de landbouw/veeteelt in Kanaän, de buurlanden van Israel en Juda, oorlogen en reizen in de Romeinse wereld.

 

De uitgave bevat 97 nieuwe kaarten die de lezer helpt om het bijbelse verhaal beter te begrijpen en een beter beeld te krijgen van de geografie en het landschap in die tijd. Verder bevat dit boek zeven panoramische reconstructies, zeventien plattegronden en meer dan 150 foto’s.

 

 De wereld van de Bijbel _exemplarische pagina.jpg ...

Contextinformatie bij het optreden van Jezus met een tekening van Kafarnaüm.

 

De auteur Paul Lawrence is als onderzoeker verbonden aan de archeologische faculteit van de Universiteit van Liverpool. Hij publiceert regelmatig in diverse vakbladen en geeft lessen in bijbelse archeologie.

 

Bron: Covertekst ‘De Wereld van de Bijbel’.

‘De Wereld van de Bijbel’ is een vertaling van: ‘The Lion atlas of Bible history’. Oxford: Lion, 2006 Het handboek is voorzien van een literatuuropgave en een index.

 

 

Terug >>>