homecontactkennisbankinloggensitemapzoeken  
vorige pagina pagina afdrukken
nzv uitgevers

Intro educatieve beeldbank

...

Beeldmaterialen

Met het aanbod van de Educatieve beeldbank van Verwonderen & Ontdekken willen we op een praktische manier voorzien in een belangrijke behoefte van leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Het leren van leerlingen is vandaag de dag niet alleen meer afhankelijk van hun eigen verbeelding, maar ook van allerlei concrete voorstellingen. Op een toenemend aantal basisscholen wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van digitale schoolborden. Maar dan is het uiteraard wel gewenst dat je als onderwijsgevende over interessante beeldmaterialen kunt beschikken. Soms is een bepaalde foto, een schilderij, of een enkele landkaart al genoeg. In andere gevallen zal het gaan om een complete serie van samenhangende beelden. Met de educatieve beeldbank op de site V&O beogen we een bijdrage te leveren aan het ´leren met je ogen´ in het basisonderwijs.

  • Nog een attendering: na de zomervakantie 2010 wordt in deze rubriek een didactische oriëntatie geplaatst over ‘Leren met je ogen’.

‘Under construction’

Op dit moment (medio mei 2009) heeft de kernredactie de eerste vijf rubrieken van de Beeldbank volledig gevuld met beeldmaterialen. Tevens is via de pagina Beknopte informatie, links & tips voorzien in toelichtingen bij de betreffende vijf personen. De pagina begint met een intro over ‘omkijken naar elkaar en anderen’. Daarin vind je een inhoudelijke oriëntatie ter voorbereiding op de thematiek van ‘helpers en helpen’. Verder zul je ontdekken dat er in de overige rubrieken gaandeweg nieuwe beeldmaterialen worden geplaatst.

 

Een tip: cia de V&O rubriek Nieuws >>> Nieuw geplaatst kun je de ontwikkeling van de V&O-site volgen.

Ter oriëntatie op andere beeldbanken tref je hieronder een tweetal links aan. Logo Leuven klein.jpg

 

 

 

 

Logo universiteit Leipzig.jpg

 

 

 

Bijdragen

Wanneer je een of andere bijdrage wilt leveren aan de Educatieve beeldbank van V&O, dan wordt dat zeer op prijs gesteld. Stuur jouw materialen naar de kernredactie Van Verwonderen & Ontdekken. Als het om een eigen foto gaat, verklaar je door de inzending dat je met de plaatsing op de site V&O akkoord gaat. Mocht je niet zelf de eigenaar zijn van de ingezonden foto, dan dien je de eigenaar of de herkomst (bijvoorbeeld de Url van een site) in de bijgaande mail te vermelden.Mede namens de andere gebruikers van deze site alvast bedankt voor de moeite!

 

Naar de Index van de Educatieve beeldbank V&O >>>