homecontactkennisbankinloggensitemapzoeken  
vorige pagina pagina afdrukken
nzv uitgevers

Nieuws

...

Deze site is permanent in ontwikkeling. Dankzij Nieuw geplaatst kun je met één blik op de hoogte blijven van de meest recente toevoegingen. De rubriek Actuele ontwikkelingen bevat zeer diverse berichten, die op de een of andere manier betrekking hebben op de wereld van godsdienstonderwijs en levensbeschouwing. Met de rubriek Interessante publicaties proberen we te beantwoorden aan de veelgestelde vraag: ‘Waar kan ik bruikbare en waardevolle informatie en materialen voor mijn lessen vinden?’ Op afstand laat die vraag zich niet zomaar een, twee, drie, beantwoorden. Een tip: het is de moeite waard om de zoekmachine van de LeVoBieb te raadplegen. En heb je zelf een vondst gedaan, of iets nieuws te melden dat ook voor anderen van belang kan zijn? Stuur dan een mail naar de redactie van V&O. Jouw bijdrage is welkom. Alvast bedankt!

 

 


Nieuw geplaatst

Hier vind je elke toevoeging en wijziging van de site V&O. Alle veranderingen worden automatisch op een overzichtelijke wijze gegenereerd. Er kan je dus niets ontgaan.

 

>>> Naar deze rubriek


RE Cover Non Statuary Guidance 2004.jpgActuele ontwikkelingen

De redactie plaatst hier berichten over landelijke en internationale ontwikkelingen op het terrein van godsdienstonderwijs en levensbeschouwing. Maar ook nieuws vanuit lerarenopleidingen en basisscholen. En belangwekkende berichten uit de samenleving. 

 

>>> Naar deze rubriek


Interessante publicaties.JPGInteressante publicaties

In deze rubriek vermelden we boeken, tijdschriften, en andere uitgaven die een bijzonder perspectief bieden. Ben je zelf iets tegen gekomen dat voor anderen de moeite waard kan zijn? Stuur ons een mailtje met vermelding van de gegevens.

Uitgeverijen kunnen ons vanaf heden attenderen op nieuwe uitgaven en een exemplaar ter recensie naar de kernredactie opsturen.

 

>>> Naar deze rubriek


Nieuwsbrief mei.JPGNieuwsbrief  nr.1

Om belangstellenden te informeren over de lopende ontwikkelingen, verspreidt de kernredactie van V&O twee keer per jaar een Nieuwsbrief..

De eerste is inmiddels verschenen en ook op deze site geplaatst. Zie het vierde item in het submenu bovenaan op deze pagina.

 

>>> Naar deze rubriek


 

 

Levobieb

Logo Levobieb.jpg

 

De Landelijke databank LeVoBieb bevat beschrijvingen van publicaties op het gebied van levensbeschouwing, identiteit en godsdienstonderwijs. Er zijn links in de databank opgenomen zodat je direct kunt doorklikken naar relevante websites. In LeVoBieb zie je welke informatie er is en door de uitgebreide beschrijvingen kun je vlot beoordelen of de informatie voor jouw uw doeleinden geschikt is. Tevens kun je zien in welk filiaal jouw keuze aanwezig is. Bezoekadres: Jacob Catsplein 1, 8913 CS Leeuwarden. E-mail: info@levobieb.nl. Telefoon: (058) 251 1565.

NIEUWSBRIEF nr. 1

Nieuwsbrief Nr. 1.jpg

De ontwikkelingen rond de nieuwe vakdidactiek V&O gaan snel. In de eerste Nieuwsbrief, die digitaal wordt verzonden zijn 7 aandachtspunten vermeld. Er wordt ondermeer geattendeerd op aanvullingen en nieuwe items die recentelijk op deze site zijn geplaatst. De Nieuwsbrief wordt twee keer per jaar digitaal verstuurd. De volgende editie verschijnt in de maand december. Heeft u de Nieuwsbrief niet ontvangen? Dan kunt u terecht in de bovenstaande subrubriek Nieuwsbrief. Reacties zijn altijd welkom. Stuur een mail naar de kernredactie van Verwonderen & Ontdekken.